Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

X Nocny Bieg Świętojański

6247 biegaczy uczciło X edycję Nocnego Biegu Świętojańskiego na dystansie 10 km, jedynej w swoim rodzaju imprezy sportowej, która odbywa się w samym środku nocy, w samym centrum Gdyni. O 23:59 wystrzał z działa ORP Błyskawica dał sygnał do startu tysiącom biegaczy. Byli wśród nich także nasi reprezentanci ()poniżej prezentujemy ich wyniki).
Na zakończenie wszyscy biorący udział w biegu otrzymali pamiątkowy medal – trzecią część układanki, z której po zakończeniu tegorocznego GPX będzie można stworzyć figurkę Daru Pomorza.
Nocny Bieg Świętojański był trzecim w cyklu Grand Prix Gdyni w biegach ulicznych. Do końca pozostał Bieg Niepodległości, który odbędzie się 11 listopada 2014 roku - zapraszamy do udziału.

Zawodnik Czas Miejsce Miejsce Open Kobiet Miejsce w kat wiekowej
Małgorzata Lange