Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Piknik z Tytanami 2014

Jak co roku, w niedzielę, na naszym boisku szkolnym odbył się „Piknik z Tytanami”. Była to już piąta edycja wydarzenia. Dla najmłodszych nasi piłkarze ręczni przygotowali wiele atrakcji, między innymi gry i zabawy z piłką ręczną, paintball, dmuchane zamki i zjeżdżalnie, pokazy policji, pokazy straży pożarnej, konkursy z nagrodami. Oprócz tego na małych fanów piłki ręcznej czekały różne pyszności. Piknik rozkręcał się tym razem z opóźnieniem, ze względu na pogodę, ale jak zawsze frekwencja była duża.
Oto fotorelacja wykonana przez naszego absolwenta Tomka Witka. Zapraszamy ponownie za rok.