Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Dobre praktyki - Fiat Auto-Mobil

Dnia 26 czerwca 2014 r. w siedzibie firmy AutoMobil, przy ulicy Gdańskiej 17 w Wejherowie, odbyło się podsumowanie roku szkolnego. Z naszej szkoły (Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie) 23 osoby (17 mechaników pojazdów samochodowych i 6 blacharzy) odbywa tam zajęcia praktyczne. Spotkanie prowadził Ryszard Tafil - instruktor nauki zawodu w tym zakładzie. Uczniowie z najwyższą średnią uzyskaną w tym roku szkolnym otrzymali nagrody i upominki od firmy. Miło poinformować, że na pięciu nagrodzonych, podobnie jak w zeszłym roku szkolnym, czterech było z naszej szkoły. Są to: Bartłomiej Michałek, Michał Lidzbarski, Krystian Halman i Pastalenc Mateusz. Nagrody wręczał członek Zarządu firmy pan Wojciech Bilewski. dziewięciu uczniów z naszej szkoły miało wzorową frekwencję na zajęciach praktycznych, przy czym Krystian Halman już drugi rok z rzędu.

Gratulujemy nagrodzonym, i wszystkim życzymy przyjemnych wakacji
i do zobaczenia w tym samym gronie w dniu 1 września
.