Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Zakończenie roku szkolnego 2013/2014

W piątek 27 czerwca 2014 roku o godzinie 9.00 rozpoczęła się uroczystość zakończenia roku szkolnego 2013/2014 w naszej szkole. Uczniowie odebrali świadectwa i nagrody za rok wytężonej pracy. Na boisku szkolny dyrektor Anna Wilk nagradzała uczniów - tych którzy otrzymali świadectwa z wyróżnieniem, jak również tych którzy potrafili zaangażować się w życie szkoły. Następnie wiceprezes Stowarzyszenia Absolwentów i Przyjaciół Zespołu Szkół Samochodowych i Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie p. Beata Lange wręczyła nagrody ufundowane przez Stowarzyszenie najlepszym uczniom w każdym z typów szkół. Otrzymali je:
1. Sylwia Bobkowska - uczennica klasy IIp V Liceum Ogólnokształcącego za uzyskanie najwyższej średniej ocen w roku szkolnym 2013/2014 w klasach licealnych otrzymała tablet.
2. Michał Lidzbarski - uczeń klasy IIb Zasadniczej Szkoły Zawodowej nr 2 za uzyskanie najwyższej średniej ocen w roku szkolnym 2013/2014 w pionie klas zawodowych otrzymał możliwość odbycia za darmo kurs spawania.
3. Paulina Boike - uczennica klasy IIf Technikum nr 3 za uzyskanie najwyższej średniej ocen w roku szkolnym 2013/2014 w klasach technikalnych otrzymała tablet.
Ponadto Stowarzyszenie Wejhera postanowiło nagrodzić statuetkami i książkami promowanych uczniów, którzy wyróżnili się w wojewódzkich i ogólnopolskich konkursach (ogólnopolskich - organizowanych przez krajowe instytucje centralne, oraz wojewódzkich - wpisanych w kalendarz imprez kuratoryjnych lub związków sportowych). Nagrodzeni zostali: Agata Okroy, Alicja Kaleta, Edyta Szymańska, Marta Topp, Nicol Pikron, Milena Wirkus, Jakub Socha, Beata Riegel, Klaudia Szymańska, Magdalena Pieper, Kinga Wejer, Daria Kielińska, Michał Miszke, Natalia Treder, Weronika Darznik,Tomasz Kotkowski, Remigiusz Sommer, Martyna Pranczk, Maja Labuda, Monika Pranschke, Natalia Nadłonek i Danuta Detlaf.
Ponadto Łukasz Pyta - uczeń klasy IIa Technikum nr 3 za uzyskanie wysokiej średniej ocen w roku szkolnym 2013/2014 w klasach technikalnych otrzymała kurs prawa jazdy w 80% finansowany przez firmę OSK Drogowskaz z Wejherowa.

Nagrodzonym uczniom gratulujemy, a wszystkim życzymy przyjemnych wakacji
i do zobaczenia w tym samym gronie w dniu 1 września
.