Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie

W czwartek i piątek (8 i 9 stycznia 2015 r.) odbył się w naszej szkole, po raz pierwszy w nowej formule, egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie. Do egzaminu przystąpiło dziewięciu absolwentów pierwszego Kwalifikacyjnego Kursu Zawodowego M 12 - Diagnozowanie oraz naprawa elektrycznych i elektronicznych układów pojazdów samochodowych. Pozytywne zdanie tej kwalifikacji jest już drugim krokiem do uzyskania tytułu technika pojazdów samochodowych (pierwszym było uzyskanie tytułu mechanika pojazdów samochodowych). Trzecim krokiem od strony zawodowej pozostanie jeszcze ukończenie (kurs + egzamin) kwalifikacji M 42 - Organizacja i prowadzenie procesu obsługi pojazdów samochodowych. Czwarty krok to uzyskanie średniego wykształcenia ogólnego (ukończenie z wynikiem pozytywnym liceum).
Liczymy na to, że wszystkim zdającym udało się pozytywnie zdać ten egzamin
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.