Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Euroweek

Już po raz czwarty młodzież naszej szkoły dzięki współpracy z Europejskim Forum Młodzieży spędziła czas na obozie szkoleniowym w malowniczej miejscowości Długopole Zdrój położonej w Kotlinie Kłodzkiej. Zajęcia jak co roku prowadzili wolontariusze, tym razem z Azerbejdżanu, Kenii, Kongo, Danii, Indii, Turcji i Bułgarii. Podczas prezentacji uczniowie zapoznali się z kulturą krajów wolontariuszy, nie bez znaczenia były też zajęcia rozwijające umiejętność pracy w grupie.
W tym roku dodatkową atrakcją była wycieczka do Pragi ze wspaniałym przewodnikiem.

"Jeśli miałbym podsumować obóz w trzech słowach, byłoby to trzy razy "super". Przed przyjazdem miałem do tego projektu trochę sceptyczne podejście (cały dzień wykłady? hmm nuda), ale już w pierwszym dniu moje nastawienie kompletnie się zmieniło. Zajęcia były bardzo interesujące, atmosfera rodzinna, świetni ludzie! Przede wszystkim to wielka motywacja do nauki języka angielskiego"
Mateusz Rumpczyk I AT

"Nie martwiłam się swoimi błędami językowymi, po prostu liczyły się chęci i zaangażowanie. Jeśli będzie możliwość, to za rok bez zastanowienia będę chciała odwiedzić Długopole-Zdrój."
Karolina Pardo I P
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.