Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego w Futsalu Dziewcząt

W czwartek i piątek w hali Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rumi odbyły się po raz pierwszy w historii oficjalne mistrzostwa powiatu w futsalu dziewczyn (w zeszłym roku rozegrano turniej pokazowy). Do turnieju zgłosiło się aż 8 zespołów które podzielono na dwie grupy. Nasz zespół w grupie rywalizował z drużynami ZSP nr 1 Rumia, ZSP nr 2 Rumia oraz II LO W Wejherowo. W drugiej grupie spotkały się zespoły ZSP Reda, ZSP nr 3 Wejherowo, NSRR Wejherowo oraz ZSP nr 2 Wejherowo.
W meczu otwarcia nasze dziewczyny spotkały się z silną drużyną ZSP nr 1 Rumia i po nerwowym meczu wygrały 2-0. Później było już tylko lepiej. Minęła trema i można było pokazać w pełni umiejętności techniczne i taktyczne pokonując ZSP nr 2 Rumia 4-0, a II LO Wejherowo 5-0. W półfinale dziewczyny prowadzone przez kapitana Anetę Plotzkę odprawiły z bagażem 4 bramek ZSP nr 3 Wejherowo i w finale ponownie stanęły przeciwko reprezentacji ZSP nr 1 Rumia. Wynik 5-0 dla naszej drużyny pokazuje różnicę jaka dzieliła oba zespoły.
Na uwagę zasługuje też fakt że w całym turnieju dziewczyny nie straciły bramki! Gratulujemy sukcesu!!! Wyniki turnieju:

Grupa A 1 2 3 4 Punkty Bramki Miejsce

Mecz o I miejsce: ZSP nr 1 Rumia – ZSP nr 4 Wejherowo - 0:5

Kolejność zespołów Miejsce
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Wejherowie
(Aneta Plotzka, Luiza Kass, Kornelia Szymańska, Klaudia Szymańska, Katarzyna Grubba, Dominika Żak, Joanna Talaska, Monika Bolin, Kornelia Formela, Dominika Sidorowicz)
I
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Rumi
II
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie
III
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Wejherowie
IV
Niepubliczna Szkoła Rzemiosła w Wejherowie
V
Zespół Szkół Ogólnokształcących II Liceum Ogólnokształcące w Wejherowie
VI
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Redzie
VII
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rumi
VIII
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.