Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Nauczycielski Turniej Unihokeja

Już po raz kolejny odbył się Nauczycielski Turniej Unihokeja. W imprezie wzięło udział siedem szkół powiatu wejherowskiego, które utworzyły sześć drużyn. Nauczyciele sympatyzujący w grze w unihokeja spotkali się tradycyjnie w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie.
Po oficjalnym rozpoczęciu turnieju i losowaniu trafiliśmy do grupy A, gdzie pierwszy mecz przyszło nam rozegrać z gospodarzami. Mecz z „Elektrykiem” zakończył się remisem 2:2. W przerwie między rozgrywkami kibicowaliśmy polskiej reprezentacji mężczyzn w piłce ręcznej. Wyciągnęliśmy wnioski z obu spotkań i kolejne nasze zmagania zakończyły się wygranymi. W ten sposób trafiliśmy do finału.
Wyrównany mecz o trzecie miejsce „Elektryka” z „8” zakończył się strzałami karnymi. Rozstrzygająca bramka należała do absolwentki naszej „Samochodówki” Pauliny Wawer z Zespołu Szkół nr 3 w Wejherowie.
Finał okazał się bardzo ciężki, szczególnie kondycyjnie. W pierwszej połowie straciliśmy trzy bramki, które za wszelką cenę chcieliśmy odrobić po zmianie stron. Druga połowa była przez to dosyć nerwowa, trzy słupki, piłka w bocznej siatce i tuż nad poprzeczką szczęście nam dalej nie sprzyjało. Dopiero na dwie minuty przed końcem honorową bramkę strzelił p. Maciej Syska zamykając licznik na 1:3.
I tak nauczyciele ZSPg nr 4 w Wejherowie w składzie: Cezary Lewandowski, Maria Maj-Roksz, Ewa Selke, Maciej Skok, Maciej Syska i Sławomir Szmuda powtórzyli rezultat z zeszłego roku, zdobywając drugie miejsce.
Wyniki turnieju:

Grupa A 1 2 3 Miejsce
1. Gimnazjum 1/LO
X 4:1 4:3 I
2. Zespół Szkół w Gościcinie
1:4 X 0:2 III
3. Zespół Szkół nr 3
3:4 2:0 X II

Grupa B 1 2 3 Miejsce
1. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 Wejherowo
X 2:2 2:1 II
2. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 Wejherowo
2:2 X 2:0 I
3. Niepubliczna Szkoła Rzemiosła
1:2 0:20 X III

Półfinały: Gimnazjum nr 1/LO – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 Wejherowo - 2:1
                 Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 Wejherowo – Zespół; Szkół nr 3 Wejherowo - 2:0
Mecz o I miejsce: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 Wejherowo – Gimnazjum nr 1/LO - 1:3
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.