Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego w Unihokeju Dziewcząt

>We wtorek oraz w środę (20 i 21 stycznia) w hali Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie rozegrano Powiatowe Mistrzostwa w unihokeju dziewcząt. Do turnieju zgłosiło się 7 zespołów, które podzielono na dwie grupy. Nasz zespół w grupie rywalizował z drużynami: ZSP nr 2 Wejherowo, ZSP Reda, ZSP nr 3 Wejherowo. W drugiej grupie spotkały się zespoły: ZSP nr 1 Rumia, ZSP nr 1 Wejherowo oraz II LO Wejherowo.
Cały turniej był bardzo emocjonujący, ale apogeum osiągnęliśmy w meczu półfinałowym, kiedy wyrównany mecz (z ZSP nr 1 Wejherowo) miały rozstrzygnąć karne. Wielką radość sprawił nam zwycięski strzał Dominiki Żak i wspaniała postawa bramkarki Klaudii Szymańskiej, która wybroniła wszystkie karne. Cały zespół spisał się rewelacyjnie, dziewczyny od początku do końca pracowały na najwyższych obrotach, nie odpuściły żadnej piłki i cały czas pilnowały przeciwniczek, nie odstępując ich na krok. Dzięki temu zdobyły wysokie II miejsce w powiecie. Dla nas to duży sukces i za sportowe emocje bardzo im dziękujemy, gratulujemy i życzymy powodzenia w następnych rozgrywkach.
W zawodach reprezentowały nas: Aneta Plotzka, Klaudia Szymańska, Luiza Kass, Agata Okroy, Dominika Żak, Katarzyna Grubba, Edyta Szymańska, Martyna Mielewska, Kornelia Szymańska, Natalia Soldatke.
Gratulujemy sukcesu!!!

VI
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Wejherowie
VII
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.