Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Poloneza czas zacząć

Przed feriami, w dniach 19.01-23.01 po raz kolejny mieliśmy okazję gościć w naszej szkole wolontariuszy z organizacji studenckiej AIESEC - Gabrielę Andriadę z Brazylii i Veronikę Szabo z Węgier. Dzięki zajęciom prowadzonym przez studentki, nasi uczniowie mieli okazję „na żywo” sprawdzić swoje umiejętności językowe, zawrzeć nowe znajomości oraz dowiedzieć się czegoś nowego o krajach, z których pochodzili nasi Goście.
I tak, dowiedzieliśmy się m.in. czym są brazylijskie favelas, jak wygląda karnawał w Rio oczami Brazylijki, jakie inne festiwale są organizowane w Brazylii, co warto zobaczyć wybierając się do Ameryki Południowej i jak wygląda tam życie codzienne. Ponadto mieliśmy okazję przekonać się, czy kultura i kuchnia węgierska są bliskie polskiej, z jakich wynalazków i miejsc słyną Węgry.
Dziękujemy wszystkim uczniom za ciepłe przyjęcie naszych gości, za uwagę, którą poświęcali na zajęciach, a w szczególności pragniemy podziękować Magdalenie Ćwikła z klasy IIE oraz Weronice Niepomnik z klasy IIH za to, że przez ten tydzień zaopiekowały się naszymi gośćmi, przyjmując ich do swoich domów.

15_01_23_wizyta (103 kB) 15_01_23_wizyta (103 kB)
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.