Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

III Charytatywne Kolędowanie „Festiwal Serc”

25 stycznia 2015 roku odbyło się w Kościele Chrystusa Króla w Wejherowie III Charytatywne Kolędowanie „Festiwal Serc”, podczas którego zebrano datki do puszek na „Caritas” przy Parafii Chrystusa Króla i bł. s. Alicji Kotowskiej. W akcji jak co roku wzięli udział uczniowie ZSP4 w Wejherowie. Nasi Wolontariusze: Dawid Koszałka, Krzysztof Lessner, Grzegorz Cierocki, Patryk Kandziora, Tomasz Sobczak, Sebastian Stencel, Natalia Baranowska, Monika Krajnik, Weronika Góra, Patrycja Langa od rana kwestowali na rzecz uczennic Szkoły Podstawowej nr 8 w Wejherowie Wiktorii Wensierskiej chorującej na mukowiscydozę i Julii Walkusz, która leczona na chorobę genetyczną w wyniku potrącenia na przejściu dla pieszych przez samochód odniosła poważne obrażenia i jest poddawana rehabilitacji w Szpitalu Rehabilitacyjnym dla dzieci w Olsztynku. Przez cały dzień w kościele Chrystusa Króla występowały chóry i zespoły artystyczne. Gwiazdą „Festiwalu Serc” był Maciej Miecznikowski ze swoim zespołem.
Dziękujemy naszym Wolontariuszom!
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.