Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

III Charytatywne Kolędowanie „Festiwal Serc”

W dniach 27-28.01.2015 r. w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Rumi odbyły się Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego w Unihokeju Chłopców. Do zawodów przystąpiło 9 szkół z naszego regionu - ZSP nr 1 Wejherowo (Sobieski), ZSP nr 2 Wejherowo (Elektryk), ZSP nr 3 Wejherowo (Budowlanych), ZSP nr 4 Wejherowo (Wejher), ZSO II LO Wejherowo, NSR Wejherowo, ZSP nr 1 Rumia (Wiking), ZSP nr 2 Rumia (Hipolit), ZSP Reda. Zespoły zostały podzielone na trzy grupy.

Grupa A 1 2 3 Punkty Bramki Miejsce

2:1 X 2:1 4 4:2 I
3. ZSP Reda
0:2 1:2 X 0 1:4 III

Do dalszych gier awansowały po dwie najlepsze drużyny z grup z zaliczeniem wyników meczów w fazie grupowej. Po bardzo zaciętych i emocjonujących meczach fazy wstępnej grupę finałową utworzyły zespoły ZSP 1 Wejherowo, ZSP 2 Wejherowo, ZSP 3 Wejherowo, ZSP 4 Wejherowo, ZSP 1 Rumia, ZSP 2 Rumia. Mecze te zostały rozegrane systemem każdy z każdym. W pierwszym meczu nasi chłopcy spotkali się z zespołem "Elektryka" wygrywając 3:0, kolejną ekipą z jaką przyszło nam się zmierzyć to "Dworcowa" gdzie mimo kilku bardzo dogodnych sytuacji do zdobycia bramki przegraliśmy mecz 1:0.
Następny mecz nasz drużyna rozegrała z "Sobieskim". Pojedynek ten obfitował w szereg akcji, pod jedną jak i pod drugą bramką. Pierwszą bramkę zdobyła drużyna "Sobieskiego", lecz mimo straconej bramki nasi chłopcy pokazali charakter, walcząc o każdy centymetr boiska. Przyniosło to efekt w postaci zdobycia wyrównującej bramki na cztery minuty przed końcem meczu, co mocno zmobilizowało chłopaków i na minutę przed końcem meczu zdobyli zwycięską bramkę. Jeszcze emocje nie opadły, a przyszło nam się zmierzyć z drużyną "Hipolita". Mecz ten ułożył się dla nas super szybko - strzelona bramka i bardzo dobra gra obronna całego zespołu pozwoliła nam kontrolować ten mecz. W konsekwencji czego zdobyliśmy jeszcze jedną bramkę, a na otarcie łez drużyna "Hipolita" zdobyła honorowego gola i mecz zakończył się wynikiem 2-1, co dało naszej drużynie drugie miejsce w powiecie.

Kolejność zespołów Miejsce
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Rumi
I
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Wejherowie
II
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rumi
III
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie
IV
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Wejherowie
V
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Wejherowie
VI

Naszą szkołę reprezentowali: Maciej Rogowski, Piotr Bianga, Arkadiusz Klarecki, Łukasz Leśnik, Dariusz Kupc, Robert Żebrowski, Jacek Bober, Julian Sawicki, Robert Dybowski, Mariusz Naczke..
Osobiście chciałbym bardzo podziękować chłopakom za trud i zaangażowanie
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.