Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

XIII Halowe Mistrzostwa w Lekkoatletyce

Dnia 19 lutego 2015 r. na hali Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Rumi odbyły się Powiatowe Mistrzostwa w Halowej Lekkoatletyce. Od tego roku halowa lekkoatletyka wchodzi do punktacji drużynowej szkół ponadgminazjalnych, co spowodowało, że na starcie stanęło około dwustu zawodników z 11 szkół ponadgimnazjalnych powiatu Wejherowskiego. Uczniowie brali udział w pięciu dyscyplinach: skoku w dal z miejsca, skoku wzwyż, pchnięciu kulą, biegu sprinterskim na 30m oraz biegu okrężnym na 600m (dziewczyny) i 1000m (chłopcy). W każdej konkurencji można było wystawić trzech zawodników. W zawodach wzięli udział również czołowi lekkoatleci z krajowej czołówki. I tak w biegu na 600m ścigały się finalistki ostatnich Mistrzostw Polski na 800 i 1500m wśród nich Marta Topp z 2bLO (siódma na MP w biegu na 800m - Marta ustąpiła tylko Martynie Niećko aktualnej brązowej medalistce MP w biegu na 1500m. Poniżej najlepsze wyniki naszych reprezentantów.

Medal Zawodnik Dyscyplina Wynik
VIII miejsce
Agnieszka Mostowska
2,07 m