Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Spotkanie z Prezydentem Wejherowa

W środę 25 lutego w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie odbyło się spotkanie młodzieży z prezydentem miasta Panem Krzysztofem Hildebrandtem oraz Skarbnikiem Miasta Arkadiuszem Kraszkiewiczem. Prezydent zachęcał uczniów do współtworzenia budżetu miasta Wejherowa. Oprócz podstawowych informacji dotyczących projektu (gdzie, do kiedy i w jakiej formie złożyć wniosek) chętnie odpowiadał na kierowane do niego pytania. Młodzież pytała o możliwości odnowienia miejskich obiektów sportowych, w tym basenu; odnowę oraz dostosowanie dworca PKP do potrzeb osób niepełnosprawnych, dofinansowanie kursów edukacyjnych dla młodzieży oraz większe dofinansowanie do biletów.
Spotkanie upłynęło w miłej atmosferze, a uczniowie obiecali, iż w następnym roku chętnie zaangażują się w współtworzenie budżetu miasta Wejherowa.
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.