Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Drużynowy Tenis Stołowy Dziewcząt

Po sukcesach wojewódzkich w biegach na orientacje, w sztafetowych biegach przełajowych i w piłce ręcznej przyszedł czas na drużynowy tenis stołowy dziewcząt. Nasze dziewczyny w składzie: Martyna Pranczk, Luiza Kass i Alicja Kaleta okazały się bezkonkurencyjne, wygrywając wszystkie mecze. Mecz taki rozgrywa się do trzech wygranych i składa się z dwóch gier singlowych, meczu deblowego i jeżeli nie ma jeszcze rozstrzygnięcia, to gra się jeszcze następny, a czasem następne dwa mecze singlowe. Wszystkie mecze graliśmy w takim samym składzie (można to zmieniać). Pierwsze mecze singlowe grały Martyna i Luiza. Mecz deblowy Martyna z Alicją. Kolejne mecze singlowe, jeżeli były to pierwsza grała Martyna, a drugi Luiza.
I tak pierwszy mecz z „Elektrykiem” wygraliśmy 3:0. Drugi z faworytem „Dworcową” 3:2. Luiza wytrzymała presję i wygrała ostatni mecz. Trzeci z „Bukową” 3:1 i ostatni z IILO 3:1. Niewątpliwie najlepszą zawodniczką turnieju po raz trzeci z rzędu okazała się Martyna Pranczk, przegrywając w całym turnieju tylko dwa sety. Dziewczyny z klasy drugiej „bio-sportu” znakomicie się uzupełniały.
Kolejność końcowa:
1.	ZSP 4 Wejherowo
2.	ZSP 3 Wejherowo
3.	ZSP 1 Wejherowo
4.	ZS0 2 Wejherowo
5.	ZSP 2 Wejherowo
Gratulujemy i życzymy sukcesów w półfinałach wojewódzkich