Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Drużynowy Tenis Stołowy Chłopców

W dniu dzisiejszym w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Wejherowie rozegrana została Powiatowa Licealiada Chłopców w Tenisie Stołowym. Do rywalizacji zgłosiło się siedem szkół naszego powiatu. Zawody zostały rozegrane w dwóch grupach, systemem każdy z każdym. Sposób rozegrania każdego meczu, tak jak w dniu wczorajszym u dziewczyn.
Po losowaniu trafiliśmy do grupy „A” składającej się z trzech zespołów. Wydawało się, że szczęśliwie, bo bez faworyta. Jednak wszystkie trzy zespoły prezentowały bardzo wyrównany poziom, walcząc ciężko o każdy set. W grupie „B” były cztery zespoły. Faworyt „Elektryk” i reszta stawki nieco poziomem odbiegająca. Naszą szkołę reprezentowali: Robert Bianga, Łukasz Kreft i Sebastian Łączyński (debel z Robertem).
Pierwszy mecz z ZSO nr 2 okazał się decydujący. Po meczach singlowych 1:1. Debel nieznacznie przegraliśmy. Kolejny mecz singlowy również. 3:1 dla przeciwnika. Cóż, z trenującym zawodnikiem ligowym ciężko wygrać. Drugi mecz z ZSP nr 1 w Rumi już lepiej, lecz nie bez emocji. 3:2 dla nas.
Czekamy teraz na wynik meczu naszych rwali. W przypadku wygranej zespołu z Rumi, po liczeniu „małych punktów” mogliśmy skończyć na 1,2, a nawet 3 miejscu. „Kaszuby” wygrały, więc wychodzimy z grupy z drugiego miejsca. Półfinał gramy z „Elektrykiem” przegrywając 0:3. Zostaje nam mecz o trzecie miejsce z „Bukową”, który wygrywamy 3:0.
Po złotym medalu dziewcząt dzisiaj, podobnie jak przed rokiem, brąz chłopaków.
Gratulujemy i czekamy na więcej.