Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Powiatowy Konkurs Języka Angielskiego „Lionheart”

W dniu 27 lutego o godzinie 9:00 odbył się w naszej szkole finał Konkursu Powiatowego z Języka Angielskiego „Lionheart”, oparty na formule popularnego teleturnieju „1 z 10”. Przygotowaniem konkursu zajęli się uczniowie klas III Eurogrupy.
W rywalizacji udział wzięło ośmiu najbieglejszych w języku angielskim uczniów naszego powiatu z sześciu różnych szkół. Nad prawidłowym przebiegiem konkursu czuwała trzyosobowa komisja: z-ca dyrektora szkoły, mgr Celina Tańska, nauczyciel języka angielskiego - mgr Michał Obrocki, oraz uczennica klasy III Euro, która uzyskała najwyższy wynik w szkole z certyfikatu językowego CAE - Agnieszka Nastały.
Po przywitaniu uczestników przez p. dyrektor Annę Wilk rozpoczęły się zmagania uczestników z zadaniami z języka angielskiego. Wysoki poziom finalistów zaskoczył wszystkich. Uczniowie bez problemu odpowiadali na trudne niekiedy pytania z zakresu gramatyki, słownictwa i kultury krajów anglojęzycznych. Pierwsze miejsce zajęła Małgorzata Borowiec z Samorządowego Gimnazjum w Bolszewie, II i III miejsce zajęły kolejno Helena Strzelka z Ekologicznego Gimnazjum Społecznego w Rumi oraz Karolina Urbaniak ze Społecznego Gimnazjum w Karczemkach. Wszystkim laureatom serdecznie gratulujemy!
Ogromne podziękowania należą się klasie III Eurogrupy za przygotowanie konkursu, zwłaszcza Marcie Domaszk, która stworzyła prezentację multimedialną.