Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Warsztaty scenariuszowe w ramach projektu FILM NA HORYZONCIE

W sobotę 7-go marca 2015 r. uczennica klasy IB LO Teresa Nazarow reprezentowała naszą szkołę w eliminacjach regionalnych Olimpiady Języka Rosyjskiego w Rosyjskim Centrum Nauki i Kultury przy ulicy Długiej w Gdańsku. W tym roku szkolnym wśród uczestników znaleźli się również uczniowie szkół szczecińskich i słupskich, natomiast nasz region reprezentowało także Technikum Łączności z Gdańska i III LO z Gdyni.
Jak co roku uczniowie rozwiązywali test gramatyczno-leksykalny, a w części ustnej dyskutowali z wykładowcami filologii rosyjskiej Uniwersytetu Gdańskiego na tematy związane z kulturą krajów rosyjskojęzycznych. Rezultaty swoich zmagań uczestnicy poznają w piątek, zatem trzymamy kciuki za naszą uczennicę.

15_03_01_warsztaty (110 kB)