Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Eliminacje szkół ponadgimnazjalnych w piłce siatkowej chłopców

W środę 11 marca 2015 roku w Rumi odbyły się eliminacje szkół ponadgimnazjalnych w piłce siatkowej chłopców. Oprócz naszej drużyny do eliminacji przystąpiły zespoły z ZSP nr 1 Rumia, ZSP nr 2 Rumia i ZSP Reda, jednak żaden z tych zespołów nie zagroził naszym reprezentantom, którzy wygrali wszystkie mecze eliminacyjne i pewnie awansowali do finału Mistrzostw Powiatu.
Do pierwszego meczu, z zespołem ZSP nr 2 Rumia, nasza ekipa przystąpiła bardzo skoncentrowana i gładko wygrała 2-0. W kolejnym meczu naprzeciwko reprezentacji ZSP nr4 z Wejherowa stanęła drużyna gospodarzy, która po zaciętych dwóch setach zeszła z parkietu pokonana. Ostatni mecz z ZSP Reda, pomimo przegranego seta, nie stanowił dla naszego zespołu żadnego problemu i gdy nasza drużyna przystąpiła do decydującego seta w pierwszym składzie nie dała przeciwnikom żadnych szans pozwalając im ugrać tylko trzy punkty.
Serdecznie gratulujemy siatkarzom i trzymamy kciuki podczas meczów finałowych które czekają nas już w najbliższy wtorek i środę w „Elektryku”