Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Eliminacje szkół ponadgimnazjalnych w piłce siatkowej dziewcząt

W środę 11 marca reprezentantki Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Wejherowie w piłce siatkowej awansowały do finału powiatu wejherowskiego. Drogą losowania w pierwszym spotkaniu trafiły na Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rumi. W tym meczu zawodniczki reprezentacji od początku grały równo, prowadząc paroma punktami, co w rezultacie zaowocowało wynikiem 2:0.
Kolejny pojedynek z ZSP nr 3 w Wejherowie odsłonił słabe punkty drużyny. W szeregi „samochodówki” wkradła się dekoncentracja i niepewność. Natomiast determinacja gospodyń ZSP nr 3 Wejherowo o awans po przegranej z ZSP nr 2 Rumia 0:2 była ogromna. Pierwszy set dziewczyny oddały 15:25. Drugi wygrały 25:18. Mimo zaciekłej walki w trzecim secie przy stanie 14:11 dla „samochodówki” zabrakło kropki nad „i”. Wynik gry 1:2 pozostawił wiele do przemyślenia. Jednak sport lubi zaskakiwać i mimo przegranej z gospodyniami ZSP nr 3 w Wejherowie nasze siatkarki wychodzą z pierwszego miejsca w grupie!.
Reprezentacja w składzie: Iga Górska 3eLO (kapitan), Katarzyna Bojanowska 3bLO, Karolina Hinz 2aFT, Angelika Kąkol 1eLO, Patrycja Langa 2eLO, Izabela Miotk 3FT, Agata Okroy 2bLO, Agnieszka Soczyk 3FT, Klaudia Szymańska 2hLO, Dominika Żak 1bLO.
Poniżej tabela wyników:

Grupa Nazwa Szkoły 1 2 3 Punkty Sety Miejsce