Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Wręczenie certyfikatów Goethe Zertifikat B1

Dnia 13 marca 2015 r. odbyło się w naszej szkole, już po raz 13-sty, uroczyste wręczenie certyfikatów Goethe Zertifikat B1. Wzruszone uczennice klasy 2eLO, które swój egzamin zdały 27.02.2015 r. mogły wreszcie odebrać z rąk pani Dyrektor Anny Wilk upragnione świadectwo potwierdzające ich znajomość języka niemieckiego. Uroczystość uświetnili swoją obecnością Pani Gabriela Lisius - Starosta Wejherowski, Wojciech Rybakowski - Etatowy Członek Zarządu oraz Ludwik Zegzuła - Przewodniczący Komisji Edukacji.
Nad przebiegiem ceremonii i programem artystycznym czuwała klasa 1eLO, a gościnnie wystąpili Ola Łasińska z klasy 2hLO, Malwina Sarzyńska z klasy 2pLO oraz Paweł Semrau z klasy 2ft.
Uczennicom i nauczycielom klasy 2e gratulujemy zdobytych certyfikatów i życzymy sukcesu w przyszłym roku na egzaminie Goethe Zertifikat C1!
15_03_13_certyfikat_01 (181 kB)