Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Tak, POMAGAM!

W piątek 13 marca w godzinach 12:00 - 20:00 oraz w sobotę od godziny 10:00 do 20:00 lub do zamknięcia sklepu, diecezjalne oddziały Caritas zorganizowały kolejną zbiórkę żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM!”. Młodzież naszej szkoły jak zwykle nie pozostała obojętna na potrzeby innych, zwłaszcza w tym szczególnym okresie - nadchodzących Świąt Wielkanocy. Grzegorz Cierocki, Sebastian Stenzel, Tomasz Sobczak z klasy 1bT wspomogli Wolontariuszy Caritas. W sobotę razem z nimi zbierali żywność w supermarketach. Podczas wielkanocnej zbiórki wolontariusze zebrali artykuły spożywcze z długim terminem przydatności do spożycia oraz łatwe w przechowywaniu, z których najuboższe rodziny i placówki Caritas, przygotują świąteczne posiłki i paczki.
Zebrano również artykuły codziennej potrzeby takie jak: mleko, mąkę, cukier, makaron, ryż, płatki kukurydziane, herbatę, słodycze dla najmłodszych oraz konserwy mięsne i rybne, a także środki czystości. Paczki żywnościowe z artykułami spożywczymi, trafią w pierwszej kolejności do rodzin będących w trudnej sytuacji materialnej.
Brawo dla naszych dzieciaków!!!

pomagam_01(158 kB) pomagam_01 (158 kB)