Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Półfinał XV Wojewódzkiej Licealiady w Tenisie Stołowym Dziewcząt

Nadspodziewanie dobrym wynikiem zakończył się dzisiejszy Półfinał XV Wojewódzkiej Licealiady w Tenisie Stołowym Dziewcząt. Drużyna w składzie Martyna Pranczk, Luiza Kass i Alicja Kaleta (rezerwowa oddelegowana na państwowy egzamin prawa jazdy) spisywały się na medal. Stając naprzeciw ligowych zawodniczek potrafiły nawet z najlepszymi wygrywać pojedynki, czy choćby „urwać” jednego, dwa sety. Co w ostatecznym rozrachunku miało decydujące znaczenie.
Gospodarzem zawodów był: Zespół Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Kartuzach i to z nimi wypadło nam rozegrać pierwszy mecz. Szkoda, że ulegliśmy „mistrzowi” - jak się później okazało - w stosunku meczy 2:3. Bo, jak z nimi byśmy wygrali…. , to było by pierwsze miejsce. Drugi mecz z Lęborkiem choć wyrównany 1:3. I wreszcie zwycięstwo w ostatnim meczu z drużyną z Pucka 3:1. Gospodarze zawodów z kompletem zwycięstw wygrali te zawody. Pozostałe trzy drużyny z taką samą ilością punktów. Jednak bilans wygranych pojedynków do przegranych dał naszej szkole wicemistrzostwo tych zawodów.
Trochę niespodziewanie, bo po ostatnim meczu wiedzieliśmy, że przeskoczyliśmy drużynę z Pucka. O tym, że wyprzedziliśmy również drużynę z Lęborka, dziewczyny dowiedziały się dopiero w szatni, reagując głośnym piiiskiem.
Dziewczyny: SUPER!!!