Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Targi edukacyjne

W dniu dzisiejszym, 17 marca 2015 r., w Gimnazjum nr 1 w Redzie, wzorem lat ubiegłych, zorganizowano "Giełdę ponadgimnazjalnej oferty edukacyjnej Powiatu Wejherowskiego". Imprezę uroczyście otworzył członek Zarządu Starostwa Powiatowego, pan Wojciech Rybakowski, życząc wszystkim uczniom gimnazjów wnikliwego zapoznania się z ofertą szkół ponadgimnazjalnych oraz dokonania trafnych wyborów, co do kierunków kształcenia i przyszłego zawodu.
Oferta edukacyjna naszej szkoły cieszyła się, jak co roku, dużym zainteresowaniem. Przede wszystkim pytano o profile kształcenia w naszym technikum oraz o klasy sportowe i lingwistyczne. Mamy nadzieję, że bogactwo naszej oferty edukacyjnej oraz udana promocja dotrą do większości młodzieży kończącej gimnazja, a co za tym idzie, pozytywnie wpłyną na decyzje młodzieży, która w rezultacie stanie się naszymi uczniami już od pierwszego września. Pozdrawiamy!