Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

XVI edycja Ogólnopolskiego Konkursu Języka Niemieckiego „Sprachdoktor”

18 marca 2015 r. w murach naszej szkoły odbyła się XVI edycja Ogólnopolskiego Konkursu Języka Niemieckiego „Sprachdoktor”. Konkurs organizowany jest przez Łowców Talentów „Jersz”w ramach programu edukacyjnego Łowimy Talenty. Patronat nad konkursem objęła Politechnika Wrocławska.
W konkursie udział wzięli uczniowie klasy 1e LO (Michał Mielewczyk), 2e LO (Magdalena Ćwikła, Natalia Baranowska, Zuzanna Szlas, Marta Lilla) oraz klasy 3e LO (Patrycja Dzienisz, Alicja Dzienisz, Tomasz Kotkowski, Klaudia Wyrzykowska, Roksana Ruszkowska).
Czekając na wyniki serdecznie im gratulujemy!

konkursi_01 (84 kB) konkursi_01 (84 kB) konkursi_01 (84 kB)
konkursi_05 (72 kB)