Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Siatkarze ze złotem mistrzostw powiatu

W dniach 17 i 18 marca 2015 w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie rozegrane zostały finały Mistrzostw Powiatu w piłce siatkowej chłopców. Zespół z Samochodówki po wygraniu wszystkich swoich meczy eliminacyjnych przystąpił do tych zawodów bez porażki, i bez porażki je zakończył zdobywając tytuł Mistrza Powiatu w Piłce siatkowej chłopców.
Nasz zespół w drodze do finałowego pojedynku pokonał kolejno drużyny: mecz zaliczony z eliminacji z ZSP nr 1 Rumia (2:0), ZSP nr 1 Wejherowo (2:0), ZSO II LO Rumia (2:0) i ZSP nr 3 Wejherowo (2:0).
W meczu o pierwsze miejsce, po bardzo wyrównanym i emocjonującym mecz,u nasza reprezentacja pokonała gospodarzy (ZSP nr 2) 2:1 w setach, zdobywając złoty medal i tym samym awansowała do półfinałów wojewódzkich które odbędą się za tydzień w Pucku.
 KOLEJNOŚĆ KOŃCOWA:
1. ZSP nr 4 Wejherowo 2. ZSP nr 2 Wejherowo
3. ZSP nr 3 Wejherowo
4. ZSP nr 1 Rumia
5. ZSP nr 1 Wejherowo
6. ZSO II LO Rumia
siatka_chlopcy_39 (139 kB)
SKŁAD ZESPOŁU: Mateusz Derc, Rafał Grzenkowicz, Wojciech Cierocki, Maciej Boborowski, Dariusz Klahs, Kamil Martyka, Dawid Lasek, Łukasz Szulc, Damian Lilla

Finałowy mecz w dwóch odsłonach