Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

X Jubileuszowy Ogólnopolski Konkurs „Barwy morza”

Dnia 20.03.2015 r. w Gdańskich Szkołach Okrętowych i Ogólnokształcących Conradinum odbyło się uroczyste podsumowanie X Jubileuszowego Ogólnopolskiego Konkursu „ Barwy morza”. Konkurs organizowany jest jako impreza towarzysząca w ramach obchodów Roku Jubileuszowego 220-lecia ustanowienia Fundacji im. F.K. Conradiego, Europejskiego Tygodnia Stoczniowego. Patronat nad konkursem objęli: Prezydent Miasta Gdańska i Związek Pracodawców Forum Okrętowe.
Przybyłych gości powitała Pani Dyrektor Anna Wasilewska i zaprosiła do oglądania wystawy pokonkursowej. Konkurs rozgrywał się w trzech kategoriach: plastycznej, fotograficznej, literackiej. Uczniowie naszej szkoły kolejny raz wspięli się po najwyższe laury!
W kategorii fotografia nagrodzeni zostali:
konkurs_foto_09 (173 kB)
Zwycięzcom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!

konkurs_foto_08 (104 kB)
I MIEJSCE - W porcie przed burzą - Michele Koss