Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Finały Powiatu Wejherowskiego w Piłce Siatkowej Dziewcząt

Dnia 19 i 20 marca w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Rumi odbyły się Finały Powiatu Wejherowskiego w Piłce Siatkowej Dziewcząt. Pierwszego dnia zawodów reprezentantki Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Wejherowie napotkały na przeciwniczki z ZSP nr 1 w Wejherowie oraz ZSP nr 2 w Wejherowie. Niestety mimo dobrych chęci oba mecze przegrały z wynikiem 0:2 w setach.
W piątek reprezentantki ”samochodówki” zmierzyły się z ZSO II LO Rumia oraz gospodyniami. Dziewczyny walczyły dzielnie, ale także oba mecze przegrały 0:2 w setach.
Gratulujemy siatkarkom, mimo przeciwności losu (konkuzje), zdobytego piątego miejsca w powiecie wejherowskim!
Szkołę reprezentowała drużyna w składzie: Iga Górska, Katarzyna Bojanowska, Angelika Kąkol, Patrycja Langa, Agata Okroy, Klaudia Szymańska, Dominika Żak oraz pechowo kontuzjowane przed zawodami Karolina Hinz, Izabela Miotk oraz Agnieszka Soczyk.
Poniżej tabela wyników:

Nazwa Szkoły 1 2 3 4 5 6 Punkty Sety Miejsce