Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

W czwartek, 26 marca 2015 roku, w Powiatowym Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pucku rozegrane zostały mecze o wejście do finału Wojewódzkiego Licealiady w Piłce Siatkowej Chłopców. Na starcie tych zawodów stanęły drużyny z Pucka, Kartuz, Lęborka i Wejherowa.
W pierwszym meczy nasza drużyna po zaciętym meczu uległa gospodarzom (0 : 2), następnie pokonała zespół z Kartuz (2 : 1), a w ostatnim meczu nasi siatkarze przegrali ze zwycięzcami tego turnieju, drużyną z Lęborka, (0 : 2), zajmując ostatecznie bardzo dobre trzecie miejsce.
Skład naszego zespołu: Mateusz Derc, Rafał Grzenkowicz, Wojciech Cierocki, Dariusz Klahs, Maciej Baborowski, Damian Lilla, Kamil Martyka, Szymon Barzowski
Poniżej tabela wyników:

Nazwa Szkoły 1 2 3 4 Punkty Miejsce