Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

W piątek 27.03.2015 r. w hali ZSP nr 1 w Rumi odbył się finał XV Powiatowej Licealiady w Koszykówce Dziewcząt, do którego awansowały zawodniczki naszej szkoły. Drużyna Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 ukończyła zawody na drugim miejscu, po tym jak wygrała mecz z ZSP nr 3 z Wejherowa, po zaciętym meczu, jednym punktem 27:26 oraz z ZSP nr 1 z Wejherowa 43:19.
Decydujące o zwycięstwach były zazwyczaj dwie ostatnie kwarty meczu, w których poprawiły się: zastawienia własnego kosza, zbiórki, współpraca na rozgrywaniu i podania w sytuacjach podkoszowych, zakończone celnym rzutem. Punkty w meczu z ZSP nr 3 zdobywały: Dominika Sidorowicz - 9, Aneta Plotzke - 6, Sandra Joskowska - 6, Agata Okroy - 2, Dominika Żak - 2. W meczu z ZSP nr 1: Aneta Plotzke - 12, Dominika Sidorowicz - 10, Patrycja Zawitkowska - 8, Agata Okroy - 7, Dominika Żak - 6.
W tabeli końcowej najlepszy wynik miały reprezentantki ZSP nr w Rumi, gdyż wygrały one wszystkie spotkania z zaliczeniem gier z eliminacji. Na naszym koncie były dwa zwycięstwa, ZSP nr 3 jedno, a ZSP nr 1 przegrał wszystkie mecze, zajmując miejsce poza podium.
Oto skład zawodniczek naszej szkoły: Aneta Plotzka 3b LO, Dominika Sidorowicz 3b LO, Patrycja Zawitkowska 3b LO, Dominika Żak 1b LO, Sandra Joskowska 2p LO, Aleksandra Potrykus 2p LO, Marta Domaszk 3e LO, Agata Okroy 2b LO, Martyna Mielewska 2b LO, rez. Magdalena Pieper 2h LO, Aleksandra Wróblewska 2p LO.
Gratulujemy!

Poniżej tabela wyników: