Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Wyniki egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe

Od dnia dzisiejszego można odbierać w naszej szkole świadectwa potwierdzające kwalifikacje w zawodzie. Miło nam poinformować, że wszyscy absolwenci Kwalifikacyjnego Kursu Zawodowego (100%) M 12 - Diagnozowanie oraz naprawa elektrycznych i elektronicznych układów pojazdów samochodowych zdali egzamin pozytywnie. Również wyniki procentowe części teoretycznej i praktycznej są na bardzo wysokim poziomie.
Gratulujemy wszystkim i zapraszamy od nowego roku szkolnego na kolejny kurs, tym razem umożliwiający uzyskanie przez absolwenta tytułu technika pojazdów samochodowych.

mps_2014 (629 kB)