Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

W dniach 26-28 marca 2015 r. odbyły się w Łodzi XVIII Targi FILM VIDEO FOTO. Jest to największa w Europie Środkowo-Wschodniej impreza wystawiennicza dedykowana tej branży. Nasi uczniowie w piątek oraz sobotę także uczestniczyli w tej ciekawej imprezie. Na targach można było zobaczyć sprzęt fotograficzny czołowych producentów, robić zdjęcia w przygotowanych specjalnie studiach fotograficznych, a także uczestniczyć w wielu warsztatach. Oprócz tego uczniowie ćwiczyli oko w fotografii ulicznej, a wieczorem wyruszyli na miasto, aby "łapać" światło miasta.
W tej wycieczce brały udział uczennice: Zuzanna Chąciak (2aF T), Rozalia Felstau (2aF T), Karolina Hinz (2aF T), Paulina Konieczna (2bF T), Agnieszka Kowalewska (2aF T), Natalia Kruszyńska (2aF T), Maja Pochowska (2bF T), Natalia Rosowicz (2aF T), Karolina Soitz (1f T), Joanna Talaska(1f T).
Było bardzo ciekawie. Jednak jak zwykle było za krótko, a wiele jeszcze można było sfotografować, jak i w wielu miejscach być.
Juliusz Żełudkowski

15_03_28_targi_foto (71 kB) 15_03_28_targi_foto_01 (112 kB) 15_03_28_targi_foto_02 (146 kB)