Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Już po raz 7 Wielkanocny Poniedziałek przywitaliśmy na naszym szkolnym boisku, rozgrywając tradycyjnie mecz piłkarski: nauczyciele wychowania fizycznego naszej szkoły kontra "przyjaciele samochodówki". Mimo wczesnej pory (godzina 7.00) rozpoczęcia zawodów, w piłkarskim „śniadaniu” wzięło udział 12 zawodników. Nie zabrakło sportowej walki i oczywiście tradycyjnego jajka!
W tym roku po raz pierwszy do naszego sportowego śniadania dołączyli się miłośnicy rannego biegania, którzy w sile 7 osób pokonali 12 km, biegnąc ścieżką rowerową w kierunku Piaśnicy do jeziora Sztobazy. Za rok może będzie nas jeszcze więcej!!!

wielkanoc_04 (62 kB) wielkanoc_02 (390 kB)