Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Dnia 9 kwietnia 2015 r. na terenie boisk SALOS Rumia odbyły się Mistrzostwa Powiatu w Indywidualnych Biegach Przełajowych. Dziewczęta rywalizowały na dystansie 1000 m, a chłopcy na 1500 m. Każda szkoła mogła wystawić pięciu zawodników w każdej kategorii. Piękna, słoneczna pogada sprawiła, że trudy biegu przełajowego stały się mniej uciążliwe.
W kategorii dziewcząt najlepiej spisała się Marta Topp, która zwyciężyła, popisując się mocnym finiszem. Reszta naszych dziewcząt ukończyła rywalizację w pierwszej dziesiątce. Wśród chłopców Maciej Cymann wywalczył brązowy medal, zaraz za nim przybiegł Marcin Kołodziejski. Kolejni nasi uczniowie przybiegali na szóstej, siódmej i piętnastej pozycji.
Do finału Wojewódzkiego zakwalifikowano po 5 osób z kategorii dziewcząt i chłopców. Trójka naszych reprezentantów będzie walczyć o wysokie lokaty już 17 kwietnia w Gdyni Kolibkach.
Poniżej rezultaty z zawodów:
Bieg dziewcząt 1000m:
1.Marta Topp - ZSP nr 4 Wejherowo