Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Za nami 21 edycja Ogólnopolskiego Turnieju Wiedzy Samochodowej. Naszą szkołę w tym roku reprezentowali w kategorii klas technikalnych: Agnieszka Bobrucka, Patryk Kowalski i Dariusz Rozenkranc. Cała trójka to uczniowie klasy 4a T. Natomiast w kategorii klas zawodowych wzięli udział w turnieju: Tomasz Chustak i Krystian Halman z klasy 3a Z oraz Michał Lidzbarski z klasy 3b Z.
Do Poznania wyruszyliśmy koleją już w czwartek. Na miejscu zakwaterowano nas w dość spartańskich warunkach w hotelu z ubiegłej epoki, co miało swój urok. Sprawdziliśmy jak żyło się kilkadziesiąt lat temu. Wykorzystując to, że akurat w tym czasie w Poznaniu był rozgrywany mecz półfinałowy Pucharu Polski w piłce nożnej, na stadionie INEA nie zabrakło naszych przedstawicieli. Z ich relacji wynika, że większe show przygotowali poznańscy kibice niż piłkarze.
Następnego dnia zameldowaliśmy się na targach i po rejestracji uczestników turnieju w dwóch potężnych salach konferencyjnych rozpoczęliśmy pisanie testu w ramach drugiego etapu turnieju. Z wstępnych informacji wiemy, że Michał Lidzbarski w swojej kategorii zajął dziewiąte miejsce. Drogę powrotną uczestnicy turnieju pokonali dołączając do dwuautokarowej wycieczki szkolnej.

XXI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej XXI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej XXI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej XXI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej XXI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej XXI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej XXI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej XXI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej XXI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej XXI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej XXI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej XXI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej XXI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej XXI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej XXI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej - Agnieszka z Kubą Bielakiem, redaktorem motoryzacyjny TVN TURBO XXI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej - chłopaki z Kubą Bielakiem, redaktorem motoryzacyjny TVN TURBO