Bieg Piaśnicki Bieg Piaśnicki

Dnia 11.04.2015 r. piękna, słoneczna pogoda przyciągnęła miłośników biegania do startu w Biegu Piaśnickim na dystansie 10 km, który inauguruje cykl biegów „Kaszuby Biegają”. Start do biegu na nastąpił spod „Bramy Piaśnickiej” w Wejherowie, a meta znajdowała się przy Sanktuarium w Piaśnicy. Trasa była wymagająca, z długim kilometrowym podbiegiem usytuowanym na 2 km trasy. Miłośnicy biegania lubią takie wyzwania, bieg ukończyło ponad 500 zawodników. Nie mogło nas tam zabraknąć.
Reprezentanci naszej szkoły, w liczbie 15-tu, wzięli udział w biegu. Startowali uczniowie i nauczyciele, którzy złapali bakcyla biegania. Mieliśmy też kibiców na trasie i fotoreporterów. Cieszymy się, że zarówno nauczyciele jak i uczniowie w coraz częściej biorą udział w imprezach biegowych w dzień wolny od pracy i nauki. Jest to fantastyczny sposób spędzania wolnego czasu z dodatkowym bonusem w postacie zdrowia i formy.
Zapraszamy do kolejnych startów

kropka6 (2 kB)