Dnia 14 kwietnia 2015 roku, uczniowie z klasy Ia Zasadniczej Szkoły Zawodowej nr 2, Daniel Bonk oraz Daniel Dzienisz, jako reprezentanci naszej szkoły oraz przedsiębiorstwa, w których odbywają praktyki, uczestniczyli pierwszy raz w XV Ogólnopolskim Konkursie Wiedzy o Zasadach Bezpieczeństwa i Higieny Pracy „Bezpiecznie od startu” na szczeblu Regionalnym w Gdańsku, w siedzibie Pomorskiej Izby Rzemieślniczej Małych i Średnich Przedsiębiorstw.
Konkurs był przeprowadzony w dwóch etapach. Pierwszy - odpowiedzi pisemne na 40 pytań otwartych, który trwał półtorej godziny, a następnie etap drugi -ustny, dla 6 uczestników z najlepszymi wynikami z etapu pisemnego. Finałowa dwójka reprezentować będzie Pomorską Izbę Rzemieślniczą w dniu 19 maja 2015 r. na szczeblu centralnym w Warszawie. Niestety, w tym roku byliśmy blisko i otarliśmy się o finałową szóstkę, a tym samym o główną nagrodę, którą był rower. Po za główna nagrodą, każdy uczestnik dostał dyplom oraz cenne upominki. Postaramy się, żeby za rok rower i finał w Warszawie był nasz.
Leszek Kamiński

konkurs_01 (90 kB) konkurs_01 (90 kB) konkurs_01 (90 kB)