Dnia 17 kwietnia 2015 r. w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Wejherowie podczas obchodów DNIA KASZUBSKIEGO odbyło się uroczyste rozstrzygnięcie Powiatowego Konkursu Literacko–Plastyczno–Fotograficznego „Miejsca – Ludzie – Wydarzenia”. Rozdanie nagród poprzedzone było wykonanymi piosenkami kaszubskimi, prezentacją multimedialną na temat wierzeń i legend kaszubskich uczennicy I Liceum oraz przemówieniem dyrekcji oraz organizatorów konkursu.
Ku naszej wielkiej radości okazało się, iż wśród nagrodzonych znalazły się uczennice naszej szkoły.

W kategorii plastycznej:
I Klaudia Bołdyga uczennica klasy Ip LO
II Adriana Rogala uczennica klasy Ip LO

W kategorii fotograficznej:
wyróżnienie Alicja Szulecka uczennica klasy III Fototechnika

W kategorii literackiej:
I Halina Kielińska uczennica klasy IIIh LO
II Agata Jaedtke uczennica klasy IIh LO

Laureatki konkursu dały naszej szkole kolejny powód do dumy, a także udowodniły, że piękno Kaszub można wyrażać na wiele sposobów - Halina Kielińska

2015_04_17aa (60 kB)
15_04_17_dzien_kaszubski_02 (24 kB) 15_04_17_dzien_kaszubski_02 (24 kB)