17 kwietnia 2015 roku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie odbyły się VI Powiatowe Zawody "Edukacja dla Bezpieczeństwa". W zawodach uczestniczyły reprezentacje uczniów szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych z powiatu wejherowskiego w kategorii dziewcząt i chłopców. Naszą szkołę reprezentowały dziewczęta z klasy Ib LO w składzie: Milena Lidzbarska, Natalia Michalska i Paula Patelczyk. Drużyna chłopców wystąpiła w składzie: Mateusz Grunau, Jakub Socha i Cyprian Zdankiewicz z IIb LO.
Uroczystego otwarcia zawodów dokonała pani Gabriela Lisius - Starosta Wejherowski, po którym zespoły przystąpiły do sportowej rywalizacji. W ramach zawodów rozegrano 4 konkurencje: test wiedzy teoretycznej, tor przeszkód, test strażaka i scenki z pierwszej pomocy. Po rozegraniu wszystkich konkurencji i potężnej dawce emocji, nasi chłopcy zajęli II miejsce, ulegając tylko 2 punktami zespołowi ZSP nr 2 Wejherowo i wyprzedzając o 5 punktów ZSP z Redy. Dziewczętom, które uczestniczyły po raz pierwszy w tych zawodach, nie udało się niestety wdrapać na podium i zajęły dalsze miejsce.
Brawo dla naszych drużyn za zaangażowanie, wolę walki a także duży zasób wiedzy.

15_04_17_edukacja (191 kB) 15_04_17_edukacja (191 kB)