W dniu 17 kwietnia odbył się długo oczekiwany Nauczycielski Turniej Koszykówki. Na pełnowymiarowej (co nas lekko dobiło kondycyjne) sali gimnastycznej w Zespole Szkół nr 3 w Wejherowie pojawiły się cztery drużyny – Kostkowo, Elektryk, Samochodówka i gospodarz Ósemka.
Zawody zostały rozegrane w bardzo przyjemnej atmosferze, a głównym celem turnieju było zmotywowanie do ruchu nie tylko wuefistów ale i resztę grona nauczycielskiego. Wszyscy zdeterminowali i w dobrych nastrojach rozpoczęli swoje mecze. My oglądaliśmy pierwszy mecz z trybun i już wiedzieliśmy, że będzie ciężko i to nie tylko kondycyjnie. Głównym problemem było trafienie do kosza, a do zdobycia medalu troszeczkę umiejętności i paru centymetrów wzrostu. Ale z każdym meczem było coraz lepiej i lepiej. Mimo, że ostatecznie zajęliśmy 4 miejsce cieszył nas fakt, że naszą reprezentację zbudowali nie tylko nauczyciele wf, ale także językowcy!!!
Drużyna „Samochodówki” grała w składzie:
  • Ewa Selke – Najbardziej waleczna zawodniczka (szybsza od wzroku)
  • Basia Malawska– Najlepiej punktująca zawodniczka w zespole nie wymiękała przed przeciwnikiem mierzącym 205 cm, a po meczu zdiagnozowała swoje płuca). Cała reprezentacja zgodnie utytułowała p. Malawską mianem MVP (ang. Most Valuable Player — Najbardziej Wartościowy Gracz)
  • Asia Syska – Wspomogła nas w ostatnim meczu przez 5 minut (dobry duch drużyny)
  • Łukasz Maj – Najlepszy „anglojęzyczny”” zawodnik w zespole (powołanie do NBA)
  • Witold Turek – Najbardziej doświadczony zawodnik na parkiecie (siła spokoju)
  • Sławomir Szmuda – Najlepszy center (godnie zastąpił na tej pozycji Lewandowskiego)
  • Adam Duda – Urodzony koszykarz (szkoda ze dotarł na ostatni mecz)
  • Maciej Syska – Zdobył kosza dającego prowadzenie z mistrzami turnieju (….)
GRATULACJE!!!