Uroczysta gala podsumowująca XIII edycję SIGG, na której przyznano nagrody laureatom projektu odbyła się 21 kwietnia w siedzibie GPW w Warszawie. Dyplomy i nagrody laureatom wręczali: Dariusz Kułakowski, Wiceprezes Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych, Tomasz Zganiacz, Dyrektor Departamentu Przekształceń Własnościowych i Prywatyzacji Ministerstwa Skarbu Państwa, prof. dr hab. Eugeniusz Gatnar, Członek Zarządu Narodowego Banku Polskiego, Michał Stępniewski, Członek Zarządu Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych oraz Członek Rady Fundacji PZU i Piotr Szeliga - współtwórca SIGG.
Prawie 7 tys. zespołów z 800 szkół ponadgimnazjalnych, 22 tys. uczniów, którzy dokonali prawie 109 tys. zleceń i 88 tys. transakcji w ciągu czterech miesięcy inwestowania w grze podstawowej – to najważniejsze liczby XIII edycji Szkolnej Internetowej Gry Giełdowej (SIGG), projektu organizowanego przez GPW i Fundację im. Lesława A. Pagi, który na wirtualnych pieniądzach uczy młodzież inwestowania na giełdzie.
Przypominamy że 7 miejsce w tej rywalizacji zdobył zespół z naszej szkoły Wejher 7 w składzie: Jakub Lessnau, Michał Goman, Michał Hreczuk i Piotr Szymański.

15_04_21_gra_internetowa (94 kB) 15_04_21_gra_internetowa_01 (82 kB)