W środę 22 kwietnia 2015 r., po raz drugi, odbył się w naszej szkole piłkarski mecz charytatywny,
w którym zmierzyły się reprezentacje nauczycieli oraz uczniów i absolwentów naszej szkoły
.

Słonecznego środowego dnia tłumy kibiców na trybunach boiska szkolnej "samochodówki" przybyły na najbardziej oczekiwane starcie tego roku. Absolwenci z zeszłego roku i uczniowie klasy IIIb LO stanęli naprzeciwko nauczycieli, którzy byli żądni rewanżu za zeszłoroczną porażkę. Rolę arbitrów spotkania pełnili dobrze wszystkim znani: p. Stefan Machaliński i nasz absolwent - Dawid Łaga. Całe spotkanie barwnym komentarzem umilał p. Maciej Mijewski.
Wraz z pierwszym gwizdkiem sędziego inicjatywę przejęła drużyna uczniów, co poskutkowało golem, strzelcem bramki dającej prowadzenie drużynie uczniów 1-0 był Karol Kass. Ożywienie w grze nauczycieli przyniosło, ku uciesze publiczności, wejście na boisko p. Krystiana Rycherta. Na odpowiedź kochanych belfrów nie trzeba było długo czekać. Po stałym fragmencie gry, bramkę zdobył p. Cezary Lewandowski. Przed przerwą na prowadzenie nauczycieli wyprowadził po koronkowej akcji p. Adam Duda. Na przerwę jako zwycięzcy schodzili nauczyciele, co warte podkreślenia, ich kadra była znacznie szczuplejsza od kadry uczniów, którzy mogli sobie pozwolić na liczne rotacje.
Zespół uczniów po raz kolejny rozpoczął drugą połowę mocnym akcentem. Przepięknym strzałem pod poprzeczkę ze swojej połowy popisał się Mariusz Naczke, który wyrównał tym samym wynik spotkania. Można było pomyśleć, że czeka nas powtórka z zeszłego roku, ale nauczyciele wzięli się w garść i doświadczenie wzięło górę. Po kolejnej brawurowej akcji wynik spotkania na 2 do 3 podwyższył p. Maciej Syska. Zawodnicy z drużyny uczniów starali się na wszelkie możliwe sposoby wyrównać wynik spotkania, ale na bramce nauczycieli stał znakomity p. Maciej Skok, który udowodnił, że nie bez powodu mówi się "Polska piłka bramkarzami stoi...". Wynik spotkania perfekcyjnym uderzeniem z rzutu wolnego ustalił p. Adam Duda, który miał jeszcze szansę na hattricka, ale na bramce uczniów stał również świetnie spisujący się tego dnia Jeremi Sławiński.
Drużyny grały w następujących składach: nauczyciele - Cezary Lewandowski, Maciej Syska, Sławomir Szmuda, Krystian Richert, Adam Duda, Maciej Skok, a w drużynie przeciwnej - Marcin Nowicki (obok opiekunek Rady Młodzieży - inicjator tego meczu), Karol Kass, Tomasz Czepek, Mateusz Pionk (absolwenci) i Krystian Gapski, Mariusz Naczke, Jakub Malinowski, Aneta Plotzka, Jeremi Sławiński (uczniowie IIIb LO).
Po zakończonym meczu, podobnie, jak w zeszłym roku, odbyły się cieszące się dużym zainteresowaniem rzuty karne, w których uczniowie mogli strzelać "jedenastki" wybranemu przez siebie nauczycielowi. Uczniowie wybierali nie tylko grających w meczu nauczycieli, ale także tych, którzy kibicowali na meczu.
Mimo że spotkanie zakończyło się rezultatem 4-2 dla nauczycieli to oba zespoły mogły zejść z boiska z podniesioną głową, gdyż wynik tego meczu pełnił rolę drugoplanową. Najważniejszy był cel, dla którego wszyscy się spotkaliśmy. Każdy chciał choć w jakimś sposób pomóc Oktawii, która choruje na neuroblastomę. Zebraliśmy dla Oktawii 2400 zł. Po raz kolejny nauczyciele i uczniowie pokazali, że mają wielkie serca i nie są obojętni na ludzką krzywdę, zwłaszcza gdy dotyka tych najmłodszych. Należy pamiętać, że dobro powraca. Dziękujemy wszystkim, którzy dołożyli swoją cegiełkę i mamy nadzieję, że spotkamy się po raz kolejny w przyszłym roku.