Dnia 26 kwietnia w Linii odbyły się X Wojewódzkie Kaszubskie Biegi Przełajowe. Po Biegu w Piaśnicy, który rozpoczął sezon biegów masowych przyszedł czas na start w Linii. Zawody odbyły się na terenach lasów gminy. Centrum zawodów stanowił pełnowymiarowa (400m) bieżnia tartanowa, której biegacze z Wejherowa i okolic bardzo zazdroszczą (w naszym mieście najdłuższa ma 265 m). W kategorii szkół ponadgimnazjalnych na dystansie 3200m wystartowało trójka uczniów z naszej szkoły. Najlepiej spisała się Agata Okroy (2b LO), przybiegając na drugiej pozycji. Na czwartym miejscu bieg ukończyła Katarzyna Grubba (2b LO), natomiast Kuba Baranowski (1b LO) wywalczył piątą lokatę.
W Biegu Głównym na dystansie 10 km wystartowało ponad stu biegaczy. Marcin Kołodziejski (2aZSZ) przybiegł na wysokiej 14-tej pozycji (w swojej kategorii wiekowej 5-te miejsce) z czasem 41min 27s. Dwa miejsca i 10s dalej finiszowała Maria Maj-Roksz, która zwyciężyła w kategorii kobiet. Były to bardzo udane zawody dla naszych uczniów. Zachęceni sukcesami startujemy już 9 maja w Biegu Europejskim w Gdyni.
Do zobaczenia na starcie..

X Kaszubskie Biegi Przełajowe w Linii X Kaszubskie Biegi Przełajowe w Linii X Kaszubskie Biegi Przełajowe w Linii X Kaszubskie Biegi Przełajowe w Linii X Kaszubskie Biegi Przełajowe w Linii. Agata Okroy X Kaszubskie Biegi Przełajowe w Linii. Katarzyna Grubba X Kaszubskie Biegi Przełajowe w Linii. Kuba Baranowski X Kaszubskie Biegi Przełajowe w Linii. Marcin Kołodziejski X Kaszubskie Biegi Przełajowe w Linii X Kaszubskie Biegi Przełajowe w Linii. Marcin Kołodziejski X Kaszubskie Biegi Przełajowe w Linii X Kaszubskie Biegi Przełajowe w Linii