Konkurs fotograficzny "Baśniowy Świat" dobiegł końca. 27 kwietnia 2015 r. w Filharmonii Kaszubskiej odbyło się otwarcie wernisażu galerii pokonkursowej. Nadesłano ponad 250 zdjęć, z czego po trudnej selekcji wybrano te najlepsze.
Jury w składzie: Anna Wilk - Dyrektor Szkoły ZSPG nr 4 w Wejherowie - przewodnicząca Jury; Małgorzata Nowak - nauczyciel fotografii ZSPG nr 4 w Wejherowie; Bernadeta Albecka - nauczyciel fotografii ZSPG nr 4 w Wejherowie; Alicja Araszkiewicz - WCK w Wejherowie Filharmonia Kaszubska oraz Karol Formela - WCK w Wejherowie Filharmonia Kaszubska zdecydowało nagrodzić w sumie 12 prac (zamiast początkowych trzech). Jedna osoba została nagrodzona w głosowaniu publiczności przez FB.

W kategorii "szkoły gimnazjalne" (nadesłano 121 fotografii) nagrodzono następujące prace:
1 miejsce - "Gdzie jest śpiąca królewna" - Aleksandra Forfa
Młodzieżowy Dom Kultury w Białymstoku/Publiczne Gimnazjum nr 9 w Białymstoku
2 miejsce - "Każdy może latać" - Maria Jaszczurowska
Młodzieżowy Dom Kultury w Białymstoku/Publiczne Gimnazjum nr 9 w Białymstoku
2 miejsce - "Lost dreams of our reality" - Zofia Nalepa
II Podstawowo-Gimnazjalny Zespół Szkół Społecznych STO w Gdańsku
3 miejsce - "Baśniowa Wolność" - Paweł Uszacki
Gimnazjum nr 2 w Gdyni
wyróżnienie - "Siódma pieczęć" - Marta Ignatowicz
Publiczne Gimnazjum nr 9 w Białymstoku
wyróżnienie - "Somewhere over the rainbow" - Paweł Uszacki
Gimnazjum nr 2 w Gdyni
wyróżnienie - "Wewnątrz" - Zuzanna Gruszczyk
Gimnazjum im. Moniki Gruchman w Marklowice

W kategorii "szkoły ponadgimnazjalne" (nadesłano 132 fotografii) nagrodzono następujące prace:
1 miejsce - "Bez nazwy (IMG_1340)" - Radosław Skóra
Liceum Ogólnokształcące im.Braci Śniadeckich w Zgorzelcu
2 miejsce - "Dziewczyna w czerwieni" - Daria Bokowy
Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. ks. prof. Józefa Tischnera w Limanowej
2 miejsce - "Królowa Selfie" - Karolina Soitz
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Wejherowie im Jakuba Wejhera
3 miejsce - "Podróż marzeń" - Natalia Rosowicz
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Wejherowie im Jakuba Wejhera
3 miejsce - "Magiczne mokradła" - Szymon Bialic
Zespół Szkół Rzemiosł Artystycznych w Jeleniej Górze
Konkurs Baśniowy Świat dobiegł końca Konkurs Baśniowy Świat dobiegł końca Konkurs Baśniowy Świat dobiegł końca
Konkurs Baśniowy Świat dobiegł końca Konkurs Baśniowy Świat dobiegł końca

W głosowaniu publiczności na FB zwyciężyła ilością 655 głosów:
1 miejsce - ”Mag" - Patrycja Serafin
"Małopolska Szkoła Gościnności" im. Tytusa Chałubińskiego w Myślenicach.
basnowy_002 (105 kB)

Wszystkim Laureatom oraz wyróżnionym serdecznie gratulujemy i do zobaczenia za rok