Po raz kolejny odbyły się w naszej szkole wybory w ramach akcji „Młodzi głosują” pod patronatem Centrum Edukacji Obywatelskiej. Pierwsze szkolne wybory miały miejsce w roku 2003. Ówcześni uczniowie brali udział w referendum na temat przystąpienia Polski do Unii Europejskiej. W kolejnych latach organizowane były m.in. wybory samorządowe i parlamentarne. Wybieraliśmy też Prezydenta RP. Dzięki uprzejmości nauczycieli frekwencja wyborcza była zawsze bardzo wysoka.
Celem akcji jest zwiększenie uczestnictwa młodych ludzi w życiu publicznym, w tym zachęcenie ich do świadomego udziału w wyborach. Projekt nie jest agitacją polityczną – zależy nam wyłącznie na angażowaniu młodych ludzi w demokratyczne wybory.
Tegoroczne wybory zorganizowali uczniowie klasy II politologicznej Nikola Broszczak, Joanna Krampa, Marta Nowalińska, Dawid Kreft i Jan Górski. Wyniki podamy wkrótce…

Młodzi głosują Młodzi głosują Młodzi głosują Młodzi głosują Młodzi głosują Młodzi głosują Młodzi głosują Młodzi głosują