W dniach 25-30 kwietnia 2015 roku uczniowie klasy 2b fT wraz z opiekunkami szturmowali nasze piękne, polskie góry w okolicach Zakopanego. Nocowali w Gliczarowie Górnym, skąd mieli przepiękne widoki, łatwy dostęp do najważniejszych atrakcji i wszędzie „blisko” - co okazało się pojęciem bardzo względnym.
Pierwszego dnia uczestnicy wycieczki wchodzili na Gubałówkę, byli na Krupówkach, po drodze uwieczniając widoki i doskonaląc sztukę fotografii. W kolejnych dniach udało im się dojść na Morskie Oko, iść Doliną Kościeliska oraz ponownie znaleźć się na Krupówkach - a każde z tych miejsc świetnie się nadawało na plener fotograficzny. Ze stolicy polskich gór ruszyli do dawnej stolicy Polski. Zwiedzili krakowski rynek, byli w katedrze na Wawelu i w Smoczej Jamie. Nie zabrakło fotografii przy Dzwonie Zygmunta oraz słynnym Smoku Wawelskim.
Wycieczka była zdecydowanie wielowymiarowa - piękne plenery fotograficzne (zawód: fototechnik), długie, przyjemne, budujące tężyznę fizyczną spacery, łyk historii w Krakowie. I oczywiście integracja w czasie wycieczek i później przy ognisku lub bilardzie.

Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika Zakopane. Wycieczka klasy 2b fT fototechnika