Kolejny bieg z cyklu PKO Grand Prix Gdyni 2015 przeszedł do historii. W Biegu Europejskim z PKO Bankiem Polskim 2015 wzięło udział 5380 biegaczy, co stanowi kolejny rekord imprezy. Nie mogło też zabraknąć reprezentacji naszej szkoły, która w sile trzynastu zawodników wzięła udział w zawodach. Na mecie na każdego zawodnika czekał unikatowy medal.
O godzinie 10 ruszył marsz nordic walking na dystansie 2 km, w którym wzięły udział Dominika Zelewska i Sandra Kreft. W samo południe ruszył bieg młodzieżowy na dystansie 2 km, gdzie mieliśmy siedem uczennic, walczących o jak najwyższą lokatę. Trzy godziny później ponad pięć tysięcy osób wystartowało na dystansie 10 km. W tym biegu mieliśmy sześciu reprezentantów. Uczniowie zmęczeni, ale zadowoleni, dobiegli do mety ciesząc się z osiągniętych wyników i kolejnego medalu. Gratulujemy wszystkim i już 23 maja zapraszamy na WEJHEROWO BIEGA.
Poniżej przedstawiamy wyniki naszych reprezentantów:

BIEG MŁODZIEŻOWY - 2 km
Imię i Nazwisko Czas Miejsce