14 maja 2015 r. w naszej szkole odbył się VIII Międzygimnazjalny Turniej Chemiczny im. Jakuba Wejhera. Konkurs co roku cieszy się wielką popularnością wśród młodzieży. W tym roku do konkursu przystąpiło 11 drużyn ze szkół powiatu wejherowskiego.
Na początku uczniowie rozwiązywali test zawierający pytania zamknięte. Do kolejnego etapu przeszły trzy najlepsze drużyny. Na tym etapie uczniowie zmierzyli się z zadaniami z zakresu m.in. z promieniotwórczości, rozpuszczalności, stężenia procentowego roztworu. Rywalizację zakończył trzeci etap - „jeden, dwa, trzy”, w którym uczniowie odpowiadali na pytania o różnym stopniu trudności, losując pytania za 1, 2 lub 3 punkty. Poziom konkursu był bardzo wysoki.
Pierwsze miejsce bezapelacyjnie zajęła drużyna z Gimnazjum Nr 1 w Wejherowie w składzie: Aleksandra Litwin, Kamila Gorlikowska, Marta Choszcz, drugie miejsce – drużyna z Samorządowego Gimnazjum w Bolszewie w składzie: Julia Wendt, Emilia Pranga, Szymon Stankowski, trzecie miejsce - uczniowie z Gimnazjum Nr 3 w Wejherowie: Katarzyna Sławińska, Maciej Górkowski i Jan Klimowicz. Serdecznie gratulujemy. Laureaci otrzymali nagrody książkowe ufundowane przez Starostwo Powiatowe w Wejherowie.
Podczas turnieju odbył się pokaz chemicznych przygotowanych przez uczniów klasy 2b liceum. Doświadczenia wykonywali: Szymon Barzowski, Tomasz Meyer, Mateusz Grunau.

VIII Międzygimnazjalny Turniej Chemiczny im. Jakuba Wejhera VIII Międzygimnazjalny Turniej Chemiczny im. Jakuba Wejhera VIII Międzygimnazjalny Turniej Chemiczny im. Jakuba Wejhera VIII Międzygimnazjalny Turniej Chemiczny im. Jakuba Wejhera bieg_31 (110 kB) bieg_31 (110 kB) bieg_31 (110 kB) bieg_31 (110 kB) bieg_31 (110 kB)

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.