21 maja 2015 r. w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie, już po raz trzeci, odbyły się Targi Zawodowe, przeznaczone dla uczniów szkół gimnazjalnych, których interesuję zdobycie zawodu. Podczas targów zaprezentowana została bogata oferta edukacyjna kształcenia zawodowego z terenu powiatu wejherowskiego.
Nasza szkoła, już po raz kolejny, może się pochwalić bardzo spektakularnym stoiskiem, budzącym wielkie zainteresowanie wśród odwiedzających uczniów. Sztandarowa "Samochodówka", w zgodzie z jej charakterem, wprowadziła na halę dwa lśniące motocykle, "wyspawanego"" przez naszych uczniów "ludzika" oraz przenośne studio fotograficzne. Zainteresowani uczniowie mieli okazję, nie tylko, uzyskać wyczerpujące informacje na temat naszej oferty edukacyjno-zawodowej, ale również zrobić ciekawe fotki na motocyklach, z których głośników głośno rozbrzmiewała nasza reklama. Dla wszystkich "łakomczuchów" przewidzieliśmy degustację naszych słodkich, firmowych "krówek". Kolejną atrakcją było nasze, zaparkowane przed salą sportową, firmowe TICO, które było licznie oblegane przez odwiedzających.

Targi zawodowe Targi zawodowe Targi zawodowe Targi zawodowe Targi zawodowe Targi zawodowe 15_05_21_targi_01 (147 kB) 15_05_21_targi_01 (147 kB)