W piątek, 22 maja 2015 r., w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Wejherowie odbył się finał X Powiatowego Konkursu Matematycznego. W szranki stanęło 20 uczniów szkół ponadgimnazjalnych naszego powiatu, wyłonionych w eliminacjach szkolnych. Naszą szkołę reprezentowało pięciu uczniów z klas pierwszych i drugich technikum oraz dwóch z klas trzecich technikum.
Jarosław Sonnberg z kl. III bT wywalczył pierwsze miejsce w swojej kategorii, a Piotr Labuda - trzecie. Wszystkim uczestnikom gratulujemy i życzymy wytrwałości w sięganiu po matematyczne laury!

X Powiatowy Konkurs Matematyczny X Powiatowy Konkurs Matematyczny X Powiatowy Konkurs Matematyczny X Powiatowy Konkurs Matematyczny konkurs_matematyczny_01 (52 kB) konkurs_matematyczny_01 (52 kB)